Deel de aanwezige kennis bij bedrijven en instellingen in het Geomatics Business Park (GBP), lift mee op investeringsprogramma’s en maak gebruik van de beschikbare gezamenlijke faciliteiten en aanwezige netwerken.

Het thematische karakter van het Geomatics Business Park zorgt voor een unieke concentratie aan kennis en netwerken op een plek waar bedrijven en instellingen daar maximaal gebruik van kunnen maken.

Binnen het GBP bevinden zich de koplopers van de geomaticasector. Deze bedrijven en instellingen vertegenwoordigen een schat aan kennis, innovatievermogen en inzicht in (internationale) marktsegmenten. Het delen van deze kennis en netwerken is een van de aspecten die het GBP aantrekkelijk maken voor organisaties en mensen om zich aan het centrum te verbinden.

Bij het GBP kunnen de bedrijven ook gebruik maken van door de overheid beschikbaar gemaakte ‘resources’ voor innoverende bedrijven, zoals de diverse stimuleringsfondsen en impulsen vanuit de provincie Flevoland, Ontwikkelingsmaatschappij Flevoland (OMFL), en Gemeente Noordoostpolder.

Hoogwaardige faciliteiten

Het bedrijfsverzamelgebouw van het GBP is onder architectuur ontwikkeld en is goed geoutilleerd. Sharing gaat dus ook over het delen van de gemeenschappelijke ruimtes, de representatieve entree en het multifunctionele auditorium: alle betreffen hoogwaardige faciliteiten die de kerntaken van de bedrijven en instellingen ondersteunen. Zo biedt het auditorium ruimte voor bijeenkomsten tot 150 mensen.

Als deelnemend bedrijf binnen het GBP deelt u ook in de service die Stichting GBP aanbiedt. De stichting vervult binnen het gebouw een katalyserende rol en stimuleert onderlinge kennisoverdracht en synergie tussen bedrijven en kennisinstellingen evenals de gezamenlijke promotie en verbeterde markttoegang.

Tenslotte delen de bedrijven binnen het GBP de gemakkelijke toegang tot naburige high tech instellingen, zoals het Nationaal Lucht- en Ruimtevaart Laboratorium (NLR) en DNW dat grote windtunnels exploiteert. Het NLR, dat initiator is van het GBP, biedt aanvullende technische faciliteiten, kennis, mensen en geschikte infrastructuur voor allerlei soorten onderzoek. Het NLR is bovendien een gerenommeerde high tech kennisinstelling met een internationaal netwerk. DNW opereert een van de grootste windtunnels die wordt ingezet voor de grote internationale luchtvaartindustrieen. Royal Huisman Shipyard is gevestigd in het nabij gelegen Vollenhove: de high tech jachten van dit bedrijf zijn gerenommeerd en uniek in hun klasse.