EU Kijkdag  bij GBP op 12 mei

Op 12 mei a.s organiseert de Stichting Geomatics Business Park weer een open dag in het Geomaticapark. Dit keer staat de dag in het teken van de landelijke EU Kijkdagen. Bedrijven uit het Geomaticapark worden bij hun innovaties ondersteund door o.a. het EFRO (Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling – Landsdeel West), Provincie Flevoland en de Gemeente Noordoostpolder. Tijdens deze dag krijgt men de kans om met eigen ogen te zien wat er met deze gelden ontwikkeld wordt. Er zijn ook diverse bedrijven van buiten het GBP aanwezig.

In en om het GBP gebouw tonen ca. 20 bedrijven en organisaties graag hun nieuwste producten en ontwikkelingen. Een greep uit het aanbod: gedetailleerde satellietbeelden (ook 3D) van allerlei interessante plekken op aarde van Geoserve en NLR, nauwkeurige lokale weersverwachtingen bijvoorbeeld voor opbrengstschattingen van windmolens door BMT ARGOSS, camera’s aan boord van een boot (Arcadis) of onbemande vliegtuig (Ecoflight), papierloos en 3D printen (Gembird en Westrup), composietonderdelen (NLR, Flevobike), wijn uit de polder van Maronesse, Weevers Marknesse met een tractor met GPS systeem, Pireco gifvrije plantversterkers, Tracks rupsbanden van Zuidberg Ens, Natuurmonumenten (wandelingen o.l.v. oud-WL medewerkers in het Waterloopbos), zonnepanelen en pelletkachels van Van der Molen, een klimaat en watertafel…. te veel om op te noemen.

De Strandhoeve zal die dag een GPS/PDA Puzzeltocht voor kinderen organiseren. De tocht gaat gedeeltelijk door het Waterloopbos. Onderweg moeten er vragen beantwoord worden over de bedrijven die die dag hun innovatieve producten en diensten laten zien in het Geomaticapark.  De hoofdprijs: een VIP bezoek aan de grote Duits Nederlandse Windtunnel (DNW) tegenover het GBP, overhandigd door de directeur van de DNW! De puzzeltocht is gratis en bedoeld voor kinderen van 8 t/m 13 jaar (onder begeleiding van een volwassene). Let op: er is slechts een beperkt aantal GPS/PDA’s beschikbaar! De prijsuitreiking van de puzzeltocht vindt om ca. 15:00 uur plaats in het auditorium.
Voor kinderen is er ook een workshop solderen verzorgt door het Technocentrum.

Laat u verrassen op 12 mei a.s. in het GBP, Voorsterweg 28, Marknesse (tegenover het Nationaal Lucht- en Ruimtevaartlaboratorium). De EU kijkdag bij het GBP begint om 11:00 uur en eindigt om 16:00 uur. De inloop is gratis, evenals de koffie en thee. Voor meer informatie: tel. 0527 242335.