juni 2010

Veertig ondernemers, gevestigd op het ‘oude’ land hebben kennis gemaakt met het ondernemersklimaat van Flevoland. Via een tour langs Flevolandse bedrijven kregen zij een beeld van de mogelijkheden die Flevoland te bieden heeft. Ook bij het Geomatics Business Park (GBP) werd een tussenstop gemaakt. De ondernemers sloten de dag af met een raceprogramma op het RDW testcircuit te Lelystad, waar zij de wetten van de G-kracht, rijdend in een echte Donkervoort, aan den lijve ondervonden. De conclusie aan het eind van de dag: onbekend maakt onbemind.

 

Gedeputeerde Economische Zaken, Andries Greiner opende de dag en sprak met vele aanwezige ondernemers. ‘Zodra mensen Flevoland bezoeken, is dat letterlijk en figuurlijk een eyeopener, zo blijkt elke keer weer. De ruimte en centrale ligging kan iedereen op de kaart zien, maar het soepele en ongecompliceerde ondernemersklimaat moet je aan den lijve ondervinden’, aldus Greiner.

Snelst groeiende regio van Nederland

Flevoland is al tien jaar de snelst groeiende regio als het gaat om arbeidsplaatsen en investeringen. De investeringsratio, die verwijst naar de bereidheid van bedrijven om te investeren, ligt op 42 procent. Dit is bijna twee keer zo hoog als in de rest van Nederland. Daarnaast kent de provincie de afgelopen jaren de sterkste groei in werkgelegenheid. De unieke combinatie van de centrale en strategische ligging in Nederland, een enorm arbeidspotentieel aan Flevolanders die graag binnen de eigen provinciegrenzen wil werken en de ruimte die bedrijven nog hebben om te kunnen groeien liggen hieraan ten grondslag.

Flevoland: ‘ruimte voor ondernemen’

Een delegatie ondernemers werd door Gert van der Burg ontvangen in het Geomatics Business Park waar ze een toelichting kregen op de nieuwe geomaticasector. In samenwerking met het Nationaal Lucht- en Ruimtevaartlaboratorium ontwikkelde het GBP zich tot hét business centrum voor levering van -mede op ruimtevaartdata gebaseerde- omgevingsinformatie. De ontwikkeling van het GBP is sterk gestimuleerd door de provincie Flevoland en de gemeente Noordoostpolder, mede op basis van het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling.

De in de Stichting GBP samenwerkende bedrijven en kennisinstellingen hebben door de provincie Flevoland letterlijk en figuurlijk de ‘ruimte voor ondernemen’ gekregen in deze geheel nieuwe, snel groeiende sector.

Deze ‘Donkervoort’ actie maakt deel uit van de drie jaar lopende economische gebiedspromotiecampagne ‘Flevoland, ruimte voor ondernemen’.

Bekijk videoverslag